Planten in border

Een onderhoudsarme vaste planten border is redelijk eenvoudig te realiseren. Onderstaande soorten zijn sterke vaste planten die weinig eisen stellen en de . Vaste planten vormen de basis van de border.

Lees hier hoe u een border met vaste planten kunt aanleggen. Uw borders kunnen op talloze manieren met vaste planten, bloemen en bomen ingeplant worden. Wij hebben veel voorbeeldborders voor u! Bij een border aanleggen is het handig om borderplanten te gebruiken die ieder jaar terugkomen.

Dit kost het minste werk en is het voordeligst. Door in de border verschillende soorten bloeiende en groenblijvende vaste planten, bloembollen, heesters en eenjarigen met elkaar te combineren ontstaat er . De borders kunnen op talloze manieren ingeplant worden. Er kan gebruik worden gemaakt van kleine of grote planten, matchende of juist complementaire . Als de border een wand als achtergrond heeft, zetten we achterin de hoogste planten, hoofdzakelijk de late bloeiers als Aster, Helenium, Macleaya, Eupatorium . Verzamel ideeën over Border planten op Pinterest, 's werelds grootste verzameling ideeën.


Meer over Voortuin bloemen, Tuinpaden en Vaste planten. Verzamel ideeën over Borders met vaste planten op Pinterest, 's werelds grootste verzameling ideeën. Meer over Engelse tuinen, Cottage tuinen en Engelse .

Met rijkbloeiende vaste planten, heesters, bolgewassen en eenjarigen maakt u een kleurige border die de blikvanger zal zijn in uw tuin. Borders kunnen op talloze manieren worden beplant. Eigenlijk kun je in elke type tuin wel een border met planten plaatsen en geheel naar de . Op de plattegrond staat de verdeling van de verschillende planten.


Je kunt dan de plattegrond een aantal maal herhalen om tot de juiste . We hebben een verhoogd border van steen gemaakt in de voortuin. Nu vind ik het alleen lastig om te bepalen welke planten hier in moeten. Vaste tuinplanten in allerlei kleuren, vormen en maten zijn de basis van uw tuin of border. Ieder jaar weer tonen zij de kracht van deze groep planten. Het Kaukasische vergeet-mij-nietje wordt in deze border toegepast als bodembedekker.


Door bodembedekkers te planten ga je de groei van onkruid tegen. Een mooie border aanleggen is in wezen niets anders dan schilderen met bloemen en planten. Er komt veel bij kijken: de geschikte planten kiezen, de kleuren . Vaste planten kunnen een belangrijke rol spelen in allerlei tuinstijlen. Bij een klassieke border zijn eigenschappen zoals kleur en hoogte . Maak van je tuin jouw favoriete plek van het huis met zomerbloeiers!


Bekijk deze kleurige vaste planten voor in de border en combineer ze allemaal. Er is keuze uit honderden verschillende vaste planten, ze zijn prachtig om te combineren in de border. Maar hoe doe je dat nu, een border in de volle zon .

Reacties

Populaire posts