Liriodendron

Liriodendron is een geslacht van planten uit de Tulpenboomfamilie. Het geslacht telt slechts twee soorten; beide soorten zijn bladverliezend. Als je een bijzondere boom in je tuin wilt hebben, kun je een liriodendron planten.

Bijzonder zijn de evenwichtige, snelle groei, de vorm van de bladeren, . Liriodendron tulipiferum is inheems in Noord-Amerika. Van nature komt de boom daar in groten getale voor. Het gaat daarbij om zoveel spontaan gegroeide .

Tulpenboom - Liriodendron tulipifera is een boom en drachtplant die in de periode van juni - juli bloeit. Koop nu de Tulpenboom (Liriodendron tulipifera) v. Snoei van Aesculus en Liriodendron. Mag een tulpenboom (Liriodendron) gesnoeid worden en bloeit hij dan nog? Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' kan als boom een hoogte bereiken tussen de en meter de groeivorm is zuilvormig.


Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum' . In het landelijk Register van Monumentale Bomen staan ruim honderd tulpenbomen, Liriodendron tulipifera, vermeld. Het merendeel van deze uit Amerika . Liriodendron 'Doc Deforce's Delight' Bloeit reeds als jonge boom met a jaar.

Reacties

Populaire posts