Tuinmelde

Deze winterharde éénjarige heet officieel Atriplex hortensis, ze wordt ook wel gewoon 'melde' genoemd. De tuinmelde (Atriplex hortensis) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Het is een 1-m hoge plant, die wordt gekweekt als bladgroente.

Tuinmelde (Atriplex hortensis) is een oude groente, die tegenwoordig nog maar weinig te bewonderen is in de moestuin. De plant komt ook voor in het wild en is . Na de tweede wereldoorlog raakte de tuinmelde als groente stilaan vergeten. De tuinmelde is een veredelde soort met veel grote, spitse bladeren, die meer .

Tuinmelde Rode Atriplex hortensis van De Bolster heeft veel sierwaarde en levert weinig teeltproblemen op. Vormt een losse hoogopstaande krop. Tuinmelde zaden van De Bolster leveren weinig teeltproblemen op. Oogsten van april tot en met september. Topkwaliteit Tuinmelde zaden met korting.


Bestel uw Tuinmelde zaden tegen groothandelprijzen. Vandaag bestellen = Morgen in Huis! Groene tuinmelde is een éénjarige bladgroente die nog maar weinig wordt geteel het behoort net als spinazie en snijbiet tot de amarantenfamilie.


MELDE 'Rode' ook wel genoemd: TUINMELDE (Engels: Orache, Mountain Spinach) (Atriplex hortensis).

Tuinmelde is een groente, die gegeten kan worden als vervanging van spinazie.

Reacties

Populaire posts