Grond bewerken moestuin

Grond bewerken is in de gangbare moestuin is een zware klus. De grond van de moestuin moet in het voorjaar geploeg gefrees gespit en bemest worden. De grond van de volkstuin of moestuin is de basis voor al onze tuinactiviteiten.

Met andere woorden: grond met een goede structuur, voldoende voedingsstoffen . Voor een groentetuin moet je eerst de bodem bewerken. Voor het planten van de groenten, moet de grond voorbereid worden. In deze korte video wordt uitgelegd hoe u de grond waarin u gaat zaaien goed kunt voorbewerken.

Een goede week regen en de grond slaat dicht, weken geen regen en de scheuren komen in. Je kunt elke grondsoort verbeteren. Als je zware klei- of leemgrond hebt, meng er dan kalk doorheen. Maar als het je bevalt, kun je je moestuin elk jaar een beetje groter maken, totdat je de.


Eenmaal de plaats bepaal moet je de grond gaan bewerken. Na het maken van een moestuinplan, is het nu tijd om de grond. Maar het punt is dat het nu januari is, en dat het ontzettend natte, zware kleigrond is. Vanmiddag wilden we het vast gaan omspitten, ook een . Puin in de grondberichtendec 2016Grond bemesten en bewerkenberichtenmaart 2015Van braakliggende grond naar moestuin?


Hoe kan ik mijn kleigrond verbeteren? De grond moet in elk geval bewerkt worden voor je kunt zaaien: spitten, eventueel verbeteren, en bemesten.

Reacties

Populaire posts