Witte bessen
De witte bes of witte aalbes wordt net als de rode bes gerekend tot de aalbes (Ribes rubrum) en soorthybriden. In taxonomisch opzicht bestaat er derhalve geen . De aalbes Ribes rubrum 'Witte Hollander' heeft de grootste productie en de lekkerste smaak van alle witte aalbessen.
Dat zijn van oudsher de rode en witte aalbessen (Ribes rubrum), zwarte bessen. En natuurlijk de niet verwante bosbessen, Amerikaanse blauwe bessen voor . Rode en witte (aal)bessen zijn zeer geliefd om zowel direct te eten als om te verwerken. Het zijn makkelijke planten met een hoge productie, maar pas op voor .
Witte Bes Werdavia (Aalbessen) Zeer grote trossen met grote bessen. De bessen kunnen zelfs doorkleuren tot zeer donkerrood. De vrij tere witte bessen zijn kleiner en hangen aan tamelijk korte trossen.
Dit is een witte variant van de rode bes die over het algemeen wat minder zure vruchten geeft. Het aroma van witte bessen is ook iets fijner. De Witte bes Ribes rubrum geeft wit gele zoete bessen.
Deze aalbes is niet tot weinig ziekte gevoelig en is de best smakende witte bes.
Reacties
Een reactie posten