Betula pendula

Inheems in vrijwel geheel Europa, waar hij op veel plaatsen een belangrijke houtproducent is. In het wild kunnen exemplaren van m hoogte worden . De ruwe berk (Betula pendula, synonieBetula verucosa) is een boom uit de berkenfamilie (Betulaceae) die van nature voorkomt in de Benelux.

Wetenschappelijk: Betula pendula (Betula verrucosa) Familie: Berkenfamilie, Betulaceae Geslacht: Betula, Berk Kruising: Geregeld worden berken aangetroffen . Ruwe berk of Betula pendula is een in Nederland zeer veel voorkomende boomsoort die te vinden is in zowel alle loofbossen op voedselarme bodem. Correcte wetenschappelijke boomfiche voor Betula pendula (B, Betulaceae). Morfologie, bodemeisen, houtkwaliteit, aankoop, onderhoud en veel meer!

Informatie en foto's van de boomsoort ruwe berk - Betula pendula op Bomenbieb. Betula pendula, Ten Hoven Boomkwekers leveren berken direct uit voorraa al onze bomen zijn vrijblijvende te bekijken op onze kwekerij! Berk (Betula pendula) 10-in pot. Betula pendula of ruwe berk is een inheemse berk. In elke provincie van Nederland is deze in het landschap te vinden.


Ruwe berk, scherpe berk, zandberk; Natuurlijk verspreidingsgebied: De soort komt oorspronkelijk voor in Europa, SiberiĆ« en het . Dit is de boom die onder de namen ruwe berk, witte berk en gewone berk bekend staat. Het is een breed uitgroeiende boom, .

Reacties

Populaire posts