Yucca palm

De Yucca behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae en staat beter bekend als Palmlelie. Ondanks zijn naam heeft de Yucca geen gelijkenis met een palm. De Yucca, ook bekend als Palmlelie, heeft Tex-Mex roots, opvallend puntige bladeren en wordt graag met een beetje liefdevolle nonchalance behandeld.

De kamerplant Yucca Elephantipes, ook wel bekend als Palmlelie, komt van nature voor in droge gebieden. In de natuur zal je deze kamerplant terug vinden in . De Yucca staat in Nederland ook wel bekend als de Palmlelie. Goede vraag, de Yucca is namelijk niet eens familie van de 'echte palmen'.

De Yucca, ook wel Palmlelie, komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook. De Yucca heeft ongeveer dezelfde wensen als de palm. De Palmlelie Yucca is afkomstig van Midden-Amerika waar deze tot bomen van meter kunnen groeien.


Gelukkig blijft deze plant in de huiskamer kleiner en . Er bestaan verschillende soorten, met ieder hun eigen look. De meest bekende is de Yucca met de dikke stam en palm achtige bladeren die . Met zijn woeste uiterlijk is hij een stoere en ruige jongen. Onder dit ruige uiterlijk gaat een makkelijk te verzorgen plant schuil.


De Yucca Elephantipes is verrewege het gemakkelijkste palmsoort wanneer we kijken naar de waterbehoefte.

Een bijzonder makkelijk te onderhouden palm .

Reacties

Populaire posts