Citrus hystrix

Citrus hystrix of Kaffirlimoen ook bekend onder de namen Djeroek poeroet en Djeruk purut is heerlijk om te gebruiken in de Indische keuken. Citrus hystrix of kafferlimoen is een citrusboompje waarvan bladeren en vrucht gebruikt worden om gerechten te aromatiseren in Aziatische . DJEROEK POEROET ook wel genoemd: WILDE LIMOEN (Engels: Kaffir Lime) (Citrus hystrix).

Laat de Citrus hystrix overwinteren bij een minimale temperatuur boven het vriespunt. Citrusvruchten zijn vruchten van bomen of struiken van het plantengeslacht Citrus. Het geslacht Citrus is reeds duizenden jaren in cultuur.


Key Limes (Citrus x Aurantifolia) zijn een kruising tussen een wilde limoen Citrus Micrantha en de sukadeboom Citrus Medica. De Mauritius papeda, djeroek poeroet of kafferlimoen is te vinden in Zuidoost-Aziƫ, Mauritius en Sri Lanka. De Mauritius papeda (Citrus hystrix), djeroek poeroet of kafferlimoen, is een tot m hoge, groenblijvende boom van onbekende oorsprong.


The kaffir lime (Citrus hystrix), sometimes referred to in English as the makrut lime or Mauritius papeda, is a citrus fruit native to tropical Asia, including India, . De Citrus hystrix is een tot meter hoge, groenblijvende boom van onbekende oorsprong. De papeda is een vrucht die tot centimeter groot wordt.

Reacties

Populaire posts